
Betrouwbare informatie in een betrouwbare omgeving
“Jongeren gaan vaak snel zelf online op zoek naar informatie over psychische klachten. En daar is heel veel te vinden, maar het is helaas niet altijd betrouwbaar. Wij willen hen wijzen op de overzichtelijke en juiste informatie op onze site over onderwerpen als depressie, eetstoornissen, autisme en verslaving.”
“We zochten echt nieuwe ingangen om jongeren en hun ouders te bereiken. Zo zijn we bij IDS Media terecht gekomen.”
Want de wachtkamer straalt volgens Anya niet alleen betrouwbaarheid uit, het is ook een plek waar ze een flink bereik kunnen genereren. “Wanneer je klachten hebt ga je eerst naar de huisarts. En ook de ouders van jongeren komen daar met regelmaat. Onze boodschap op de schermen valt goed op. De flyers die er liggen zijn makkelijk mee naar huis te nemen. De huisarts wordt ook geattendeerd op onze site en kan patiënten daardoor makkelijker doorverwijzen naar onze informatie.”
Een sterke campagne
Het netwerk van meer dan elfduizend wachtkamers door heel Nederland is al een groot voordeel van IDS Media. Maar de communicatiespecialisten denken ook mee met je campagne. “De samenwerking was heel prettig. IDS Media is gewend om hele grote opdrachten uit te voeren, maar ze hielden echt rekening met het feit dat wij een kleinere partij zijn. Er was veel ruimte voor vragen, ze dachten mee met wat in praktische zin voor ons goed werkt.”
“Op basis van onze eigen input en huisstijl hebben ze een campagne voor ons ontworpen. Daar waren we snel tevreden over. Ze gaven ook goed advies, bijvoorbeeld over waar je het beste je ‘call to action’ kunt plaatsen. Daar leren wij ook weer van.”
Nieuwe plannen
De campagne voor Brainwiki was een pilot van drie maanden. De officiële resultaten moeten nog binnenkomen, maar Anya ziet al wel dat er meer bezoekers op de site kwamen. “We kunnen niet precies zeggen wat het exacte resultaat is omdat er meerdere factoren meespelen.”
“We zien in de cijfers dat in de periode dat de campagne liep, Brainwiki ruim een kwart meer bezoekers trok dan in dezelfde periode een jaar eerder. Inspanningen zoals deze wachtkamercampagne en een andere online campagne in de zomer hebben hier aan bijgedragen. Waar we in ieder geval ook blij mee zijn is dat huisartsen onze site hebben opgemerkt.”
“We hopen op een olievlek: bezoekers van de wachtkamer die onze boodschap zien, kunnen een ander adviseren op onze site te kijken.”
De ervaring van deze pilot is voor het kenniscentrum in elk geval reden om alvast het volgende project te starten met IDS Media. “Deze keer willen we ons specifiek richten op het kennisaanbod voor ouders. Daarvoor willen we dit jaar weer op de schermen te zien zijn in de wachtkamers en we zetten de flyers weer in. De huisartsen krijgen een informatiebrief. Ik ben nu al erg benieuwd hoe dat gaat werken. Daarnaast gaan we Brainwiki nog een keer landelijk laten zien, in navolging op de pilot.”
Cijfers uit de wachtkamer
- Digitale campagne 1,5 miljoen views in het focusgebied
- 224 huisartsen bereikt in het focusgebied
- 78% van alle brochures zijn bewust meegenomen
‘De wachtkamer is voor ons een nieuwe manier om de doelgroep te bereiken’